Kokkekniv – Profesjonelt utstyr til mesterkokker og matentusiaster.

Dersom du bare skal ha én eneste kniv på kjøkkenet, er det alltid kokkekniven du må velge. En kokkekniv er en allsidig kniv som passer til det meste, og som med riktig vedlikehold vil være like god i mange år. Ettersom kokkekniven antageligvis skal brukes mye, må den være av høy kvalitet.

Utvalgt kvalitet

Selv om vi har kniver i ulike prisklasser, vil du aldri finne en dårlig kniv i vår butikk. Alle knivene våre er nøye utvalgt for å være av ypperste kvalitet, og skal bidra til matglede hos den som bruker den. Uansett om du er mesterkokk, eller om du skal lage hverdagsmiddager hjemme på kjøkkenet, er knivene våre spesielt utvalgt.
Vi er også offisiell distributør av Suncraft sine produkter i Norge. Suncraft har i over et halvt århundre produsert kvalitetskniver i Japan, som brukes av mesterkokker verden over. Disse knivene går gjennom en 30 ulike steg og teknikker i produksjonsprosessen, før de til slutt er klar for å brukes av deg. Allikevel er det viktig å huske på at kvaliteten på kniven bare er av betydning dersom du også tar skikkelig vare på den.

Vedlikehold og oppbevaring av kokkekniven

En kniv bør oppbevares i en knivblokk, i esken sin eller hengende på en magnet. Dersom den ligger i en kjøkkenskuff sammen med annet utstyr risikerer du å få skader på knivbladet som gjør kniven sløv. Etter bruk må kniven alltid rengjøres med varmt vann og mild såpe. Ikke bruk sterke såper eller oppvaskmaskin dersom du ønsker å holde kniven god. Tørk også godt av den slik at den ikke blir liggende våt over tid. Vi anbefaler å bruke en skjærefjøl av tre, fordi harde flater av glass og metall gjerne vil skade knivbladet. Det viktigste av alt er å holde kniven skarp. Som en tommelfingerregel bør man kvesse knivene en gang i uken for å holde dem gode. Se gjerne gjennom vårt utvalg av slipesteiner og bryner, eller spør oss om råd dersom du har spørsmål.

Hva brukes kokkekniver til?

Kokkekniver er blant de mest allsidige kjøkkenknivene og kan brukes til mye forskjellig på kjøkkenet. Blant annet:
* Kutte grønnsaker
* Skjære kjøtt
* Hakke nøtter
* Strimle urter
* Skjære fisk
* Skjære ost
Kokkekniven har vanligvis en lett buet kurve på bladet, som gjør det lett å hakke og skjære ingredienser med kjappe bevegelser. Det brede bladet gjør det i tillegg enkelt å kutte store og harde ingredienser, som poteter, gulrøtter og gresskar. Vær allikevel forsiktig med å kutte frosne råvarer og bein, da dette kan skade kniven.

Originale kniver

Originalekniver.no AS er spesialisten på kniver til matlaging, både profesjonelt og privat. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om kokkekniv.

 • kinesisk kniv, chinese cleaver, chopper, kina kniv, kjøp kinesisk kniv, kjøp kjøkkenkniv, Kinesisk kniv 175mm, Suncraft, YK-800

  Kinesisk kniv 175mm fra Suncraft [YK-800]

  kr750.00 ink. MVA
 • Kokkekniv 200mm, Suncraft Elegancia, KSK-01, Suncraft Elegancia Chef, Elegancia Chef 200mm

  Suncraft Elegancia Kokkekniv 200mm [KSK-01]

  kr2,875.00 ink. MVA
 • Kokkekniv 120mm, Suncraft Black, BD-02, Suncraft Kokkekniv 120mm, Suncraft Utility 120mm, Utility 120mm

  Kokkekniv 120mm Suncraft Black [BD-02]

  kr1,380.00 ink. MVA
 • bunka 165mm, suncraft black, kjøp bunka, kjøp suncraft, suncraft black bunka, bd-08

  Bunka 165mm Suncraft Black [BD-08]

  kr2,250.00 ink. MVA